Україна

Партію «Голос» позбавили державного фінансування

Національне агентство із запобігання корупції призупинило державне фінансування партії «Голос». Про це повідомила лідер партії Кіра Рудик на своїй сторінці у Faceboоk.

«НАЗК призупинило державне фінансування для партії Голос. У Нацагентства із запобігання корупції виникли претензії до оформлення угод та актів виконаних робіт у наших підрядників та до того, що ми сплатили орендну плату за офіси трьох наших територіальних організацій», – зазначила вона.

В той же час Рудик зазначила, що фракція «Голосу» розцінює це, як «тиск на незалежну та єдину неолігархічну парламентську партію».

«Ми не беремо гроші у жодного з олігархів. Ми не платимо депутатам за їхні голоси у Верховній раді, ми не лобіюємо інтереси окремих бізнес-холдингів. Основним джерелом фінансування операційної діяльності партії лишаються Державні кошти, передбачені законом. Ці фінанси — це запорука нашої незалежності, як єдиної демократичної проєвропейської партії, члени якої ніколи не брали участі в корупційних схемах», – зауважила народний депутат.

Рудик додала, що наразі партія «Голос» готується оскаржувати це рішення.

««Голос» закликає #НАЗК не перевищувати свої повноваження й залишатися незалежним органом», – додається у повідомленні.

Раніше 1News повідомляло, що в листопаді 2020 року державного фінансування було позбавлено партію «Батьківщина».

Back to top button