Події

Прокурори на захисті державних інтересів: Територіальна громада Києва отрим…

Прокурори на захисті державних інтересів: Територіальна громада Києва отримала нерухомість вартістю понад 83 млн гривень у центрі столиці. Рішення Верховного Суду

????Прокурори Офісу Генерального прокурора ефективно відреагували на самовільне зайняття земельної ділянки у Шевченківському районі м. Києва по вул. Юрія Іллєнка. А також на самочинне будівництво там нежитлового двоповерхового приміщення площею майже 886 кв одним з підприємств.

????Будівля знаходиться поряд з Національною суспільною телерадіокомпанією України та використовувалася для виробництва телепрограм з метою отримання прибутку. При цьому Київська міська рада не надавала землю для цих цілей, а забудова проведена без жодних дозвільних документів.

????Щоб узаконити самобуд та його подальше використання, підприємство зареєструвало право власності на майно. Незаконна дія також мала стати передумовою для отримання цієї землі, поставивши міську раду перед фактом наявності будівлі.

????Обираючи між знесенням самочинно збудованого майна та визнанням на нього права власності за територіальною громадою, прокурори врахували позицію Київської міської ради.

????В її інтересах вони подали до суду позов, в якому просили скасувати реєстрацію прав підприємства на нерухомість і визнати право комунальної власності на неї.

????Суд задовольнив позов прокурора частково, після чого було подано апеляційну скаргу, яку суд теж задовольнив. Підприємство не полишало спроб повернути приміщення і звернулось із касаційною скаргою. Проте Верховний Суд підтвердив законність такого рішення.

????На виконання судового рішення територіальна громада столиці отримала нерухомість, яка коштує 83 млн грн.

????Наразі прокурори забезпечили виконання судового рішення, а нерухомість передано у власність територіальної громади столиці.

Video is too big

Back to top button