Україна

Пандемія коронавірусу – в Італії поступово послаблюватимуть карантин – 1News


AP

З 10 лютого в країні скасовується вимога носити маски на вулиці, а з 11 лютого у нічних клубах дозволять відновити дискотеки

Як зазначається, з наступного четверга, 10 лютого, в країні скасовується вимога носити маски на вулиці, а з 11 лютого у нічних клубах дозволять відновити дискотеки, але з певними обмеженнями на кількість гостей.

При цьому, захисні маски надалі залишатимуться обов’язковими у громадському транспорті та приміщеннях.

Крім того, COVID-сертифікати людей, які отримали бустерне щеплення, діятимуть необмежений термін часу, так само – для людей, які перехворіли на коронавірус, після повного курсу щеплення, бустерну дозу для них уже не вимагатимуть.

Чинні заборони діятимуть лише для невакцинованих осіб. З іншого боку, ті, хто має сертифікат, зможуть залишати муніципалітет свого проживання, навіть якщо у них немає на це термінових причин чи потреб.

Також передбачається, що італійський уряд не продовжуватиме надзвичайну ситуацію у зв’язку з пандемією після того, як попередній термін спливе 31 березня.

1News за темою: Фінляндія у лютому скасує всі коронавірусні обмеження

Раніше повідомлялося, що Данія стала першою країною Європейського Союзу, яка скасувала всі обмеження, запроваджені через COVID-19.

Так, з 1 лютого у Данії почали діяти нові правила, згідно з якими скасовуються усі карантинні обмеження, включаючи носіння масок, COVID-сертифікати та обмеження на роботу закладів. Відтепер на кордоні країни залишаються лише деякі обмеження для невакцинованих мандрівників, які прибувають з країн, що не входять до Шенгенської зони.


Джерело

Back to top button