Україна

Пандемія коронавірусу – Швейцарія скасувала COVID-сертифікати та носіння масок – 1News


Фото з відкритих джерел

Відповідне рішення було прийняте, оскільки епідеміологічна ситуація в країні продовжує розвиватися позитивно

Федеральна рада Швейцарії з сьогоднішнього дня скасувала необхідність носити захисні маски, а також пред’являти COVID-сертифікати для входу в публічні місця та на заходи. Про це повідомляється на сайті ради.

Як зазначається, відомство прийняло рішення скасувати більшість заходів, що діють для стримування пандемії коронавірусу, оскільки епідеміологічна ситуація продовжує розвиватися позитивно. Лише вимоги щодо ізоляції у разі позитивного тесту та носіння масок у громадському транспорті та закладах охорони здоров’я залишаться в силі до 31 березня.

Водночас COVID-сертифікати можуть бути видані для поїздок за кордон.

Також у країні пом’якшують усі прикордонні COVID-обмеження. Зокрема більше не потрібно буде надавати докази вакцинації, одужання чи негативний тест або заповнювати реєстраційну форму.

1News за темою: Євросоюз перегляне правила для туристичних поїздок: Що зміниться

Раніше повідомлялося, що ще дві країни – Канада та Кіпр – спрощують правила в’їзду для повністю вакцинованих туристів. З 21 лютого вакцинованим туристам перед прибуттям до Республіки Кіпр не знадобиться проходити ПЛР- або експрес-тестування. А з 28 лютого туристів, які подорожують в Канаду, більше не зобов’язуватимуть здавати ПЛР-тест за 72 години до прибуття.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button