Україна

Пандемія COVID-19 – У ВООЗ прогнозують появу нових штамів коронавірусу – 1News


Фото з відкритих джерел

Посадовець ВООЗ наголосила, що пандемію COVID-19 ще не завершено

Пандемія коронавірусу у світі ще не закінчилася, навпаки, можлива поява нових штамів хвороби COVID-19. Про це повідомила головний науковий співробітник Всесвітньої організації охорони здоров’я Сумія Свамінатан, передає WHBL.

Посадовець ВООЗ наголосила, що пандемію COVID-19 ще не завершено.

“Ми бачили, як вірус розвивається, мутує, тому ми знаємо, що буде більше штамів, що викликають занепокоєння, тому ми не наблизилися до кінця пандемії”, – зазначила Свамінатан.

Як повідомлялося раніше, станом на ранок п’ятниці, 4 лютого, у світі виявили 388 525 441 випадок зараження коронавірусом.

1News за темою: Штам “Омікрон”: Британські вчені назвали п’ять неочікуваних симптомів

 

Нагадаємо, раніше директор Європейського відділення ВООЗ Ганс Клюге заявив, що країни Європи мають “унікальну можливість” взяти під контроль передачу коронавірусу. За його словами, це можливо зробити завдяки трьом факторам: високому рівню імунізації за рахунок вакцинації та природного зараження, тенденції вірусу до меншого поширення в теплу погоду та легшому перебігу штаму “Омікрон”.

Крім того, міністр охорони здоров’я Віктор Ляшко розповів, чи варто українцям розраховувати на завершення пандемії коронавірусу. За його словами, наразі можна з обережним оптимізмом прогнозувати перемогу над COVID-19 у 2022 році.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button