Україна

Пандемія COVID-19 – у НАН заявили про зниження летальності при коронавірусі – 1News


Фото з відкритих джерел

Кількість нових COVID-хворих значно менша, ніж два тижні тому

Наразі Україна перебуває у фазі зниження захворюваності на COVID-19. Кількість нових хворих значно менша ніж два тижні тому. Ця тенденція збережеться і в найближчі тижні. Про це повідомляє пресслужба Національної академії наук України.


Повідомляється, що за останній рік значно зменшилась кількість летальних випадків після захворювання на COVID-19. Пік середньотижневої захворюваності припав на 8 лютого 2022 року.  Найбільше позитивних ПЛР-тестів зафіксували 2 лютого – 57,9 тисяч, а найвищий показник нових випадків заражень зареєстрували 4 лютого – 43,7 тисяч. 

У порівнянні з піковими значеннями кількість позитивних тестів знизилась вдвічі. 

У НАН наголошують, що позитивна динаміка протримається щонайменше декілька тижнів, разом із цим очікується і зниження кількості летальних випадків з наступного тижня. Зокрема смертність від COVID у 2-4 рази нижча за середню летальність 2020 року й у 3-5 разів – ніж при штамі Дельта.

1News за темою: Пандемія: У королеви Єлизавети ІІ виявили COVID-19

Нагадаємо, раніше директор Європейського регіонального бюро Всесвітньої організації охорони здоров’я Ганс Клюге заявив, що після хвилі штаму COVID-19 “Омікрон” гостра фаза пандемії коронавірусу у світі може завершитися. Але для цього необхідне дотримання низки умов.

Пізніше глава Всесвітньої організації охорони здоров’я Тедрос Аданом Гебреїсус вважає, що наразі у світі склалися ідеальні умови для появи більш небезпечного штаму коронавірусу.

Також нагадаємо, що в Україні за минулу добу заразились коронавірусом 25 062 людини. Найбільше нових випадків в Києві та Дніпропетровській області. Госпіталізували 3 140 осіб; летальних випадків – 297; одужали – 37 432 особи.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button