Україна

Паломники, які прибули до Умані на святкування єврейського нового року, пройдуть тести на коронавірус

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявляє, що цього року  Умань для святкування єврейського нового року Рош га-Шана відвідають 3 тисячі паломників. Про це він заявив під час наради за участі голови Національної поліції Ігоря Клименко, мера Умані Олександра Цебрія, а також представників Міністерства закордонних справ та Міністерства культури та інформаційної політики, повідомила 1News прес-служба МВС України.

фото прес-служби МВС України

«За різними підрахунками щорічно в Умань для святкування єврейського нового року приїздило 30-40 тисяч осіб, цього року у зв’язку з всесвітньою пандемією місто відвідають близько 3 тисячі осіб. Всі паломники, які прибули в Україну до введеної Урядом тимчасової заборони на в’їзд іноземців, пройдуть тести на COVID-19», – сказав Арсен Аваков.

За словами міністра, під час Рош га-Шана  в Умані будуть введені технічні обмеження:

«Ми розуміємо всі ризики, які пов’язані із святкуванням Рош га-Шана. Підрозділи МВС  забезпечуватимуть правопорядок та безпеку на вулицях Умані. Ми зробимо усе можливе, щоб ці заходи пройшли спокійно та безпечно», – додав Арсен Аваков.

Нагадаємо, раніше очільник МВС заявив, що  у 2020 році під час святкування Рош га-Шану будуть введені технічні обмеження.

В той же час 17 серпня міський голова Умані Олександр Цебрій заявляв, що готовий на радикальні заходи, щоб не допустити в місто паломників-хасидів через ситуацію з коронавірусом.

4 вересня стало відомо, що в Умані у шести хасидів-паломників виявили зараження коронавірусом. У зв’язку з цим місцева влада закликають паломників проходити тестування на COVID-19

Back to top button