Україна

Падіння Іл-76: Буданов прокоментував заяви росіян


Падіння Іл-76: Буданов прокоментував заяви росіян

Очільник ГУР наголосив, що нині “відсутні відомості, які вказують на те, що в тому літаку могла перебувати така кількість людей”.

Начальник головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов під час зустрічі з рідними полонених захисників прокоментував заяви росіян про те, що в літаку Іл-76, що впав під Бєлгородом, нібито “перебували 65 українських полонених”. Про це повідомляє Координаційний штаб із питань поводження з військовополоненими на своїй Facebook-сторінці.

Головною темою зустрічі стала ситуація з падінням російського військового літака Іл-76М у Бєлгородській області 24 січня. 

Очільник ГУР наголосив, що нині відсутня достовірна та вичерпна інформація з приводу того, хто міг дійсно перебувати на борту згаданого літака.

“Ми збираємо і ретельно аналізуємо всю наявну інформацію з цього приводу з дуже багатьох джерел. Відсутні відомості, які вказують на те, що в тому літаку могла перебувати така кількість людей. Водночас версія російської пропаганди про те, що зазначений Іл-76М міг перевозити 65 українських військовополонених на обмін, і досі викликає багато запитань”, – наголосив посадовець.

Перший заступник голови СБУ Сергій Андрущенко своєю чергою повідомив, що росіяни намагаються приховати справжні причини аварії від світової громадськості. Він зазначив, що загарбники відмовляються допускати міжнародних експертів до розслідування катастрофи Іл-76М, тому необхідно більше часу для збору інформації. 

Як відомо, 24 січня у Бєлгородській області РФ розбився військовий літак Іл-76. Російське Міноборони стверджувало, що в літаку нібито були українські полонені, яких везли на обмін. Водночас українські ЗМІ заявили, що Іл-76 перевозив ракети до комплексів С-300.

Пізніше в ГУР підтвердили, що 24 січня мав відбутися обмін полоненими, але цього так і не сталося. Росіяни опублікували “список” з 65 українських полонених, які нібито загинули під час катастрофи. Проте дані принаймні 17 людей з оприлюдненого списку збігаються з даними 17 бійців ЗСУ, яких обміняли ще 3 січня.

Падіння Іл-76: у Москві почали розшифровувати “чорні скриньки”

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button