Україна

На Житомирщині церква УПЦ МП перейшла до ПЦУ


На Житомирщині церква УПЦ МП перейшла до ПЦУ

Також недавно до ПЦУ перейшли громади Свято-Покровського храму смт Іршанськ та Свято-Михайлівської церкви с. Вчора.

 
У Баранівці Житомирської області церква Різдва Богородиці, що входила до УПЦ МП, перейшла до Православної церкви України. Про це повідомив мер міста Олександр Мігей, передає Укрінформ.
 
За його словами, 5 квітня біля храму Різдва Богородиці відбулися збори, на яких було зареєстровано понад 1 200 осіб, і вони одностайно проголосували за перехід до Православної церкви України.
 
“Настоятель переходити не схотів”, – розповів Мігей.
 
Він відзначив, що ключі від храму громаді наразі не передали. Церква опломбована, її охороняє поліція та представники добровольчого формування територіальної громади. Найближчим часом відбудеться перереєстрація статуту релігійної громади.
 
Як розповів мер, громада планувала перехід храму до ПЦУ ще у 2019 році, але спроба була невдалою. Будівля церкви приватизована УПЦ МП, але ділянка під нею перебуває у власності міськради.
 
Керуючий Житомирсько-Овруцькою єпархією ПЦУ, єпископ Житомирський та Овруцький Паїсій повідомив, що недавно до ПЦУ також перейшли громади Свято-Покровського храму смт Іршанськ та Свято-Михайлівської церкви с. Вчора.
 
Нагадаємо, головний храм УПЦ МП у Львові вирішив перейти до ПЦУ.
 
Раніше повідомлялося, що міськрада Кам’янця-Подільського позбавила УПЦ МП права на користування землею.
 
Новини від Кореспондент.net у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button