Україна

Зеленський розповів про засідання Ставки


Зеленський розповів про засідання Ставки

Під час засідання Ставки верховного головнокомандувача обговорювалися сценарій на 2024 рік та зміни в мобілізації.

Президент Володимир Зеленський 1 грудня провів чергове засідання Ставки верховного головнокомандувача, під час якої обговорювалися сценарій на 2024 рік та зміни в мобілізації. Про це глава держави розповів у своєму зверненні.

“Щойно провів засідання Ставки. Командувачі з фронту та головком доповіли щодо ситуації на передовій – усі основні напрямки. Схід – Купʼянськ, Лиман, Мар’їнка, Авдіївка. Запоріжжя. Південь і, зокрема, наші дії в Херсонській області”, – зазначив Зеленський.

Він додав, що заслухав доповіді щодо постачання боєприпасів та зброї.

“Готуємо оновлені запити для комунікації з партнерами. Попереду – вагомий тиждень саме з точки зору такої комунікації”, – сказав президент.

За його словами, на Ставці була доповідь керівника Служби зовнішньої розвідки України щодо ймовірних російських дій та міжнародної ситуації наступного року.

“Аналізуємо всі можливі сценарії, і має бути наш, український сценарій на 24-й рік. Конкретні операції із цілком конкретним обґрунтуванням, які дадуть Україні теж цілком конкретні результати. Саме під таку конкретику має бути розраховано все, що необхідно нашій державі, нашим бригадам”, – наголосив президент.

Також на засіданні обговорили питання щодо мобілізації.

“Всі в Україні розуміють, що в цій сфері потрібні зміни. І це питання не просто про кількість тих, хто може бути мобілізований. Це питання про терміни – і для кожного, хто зараз у війську, для демобілізації, і для тих, хто прийде у військо. І це питання про умови. Це комплексні речі, які мають опрацьовувати військове керівництво та Міністерство оборони і які мають бути представлені Ставці для затвердження. Сьогодні були деякі пропозиції – я чекаю на комплексні рішення”, – зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський розповідав, що провів “особливе” засідання Ставки. 

Як повідомлялося, що на одному з попередніх засідань Ставки серед важливих пунктів порядку денного було питання щодо строковиків, а також щодо ситуації з роботою ВЛК і військкоматів.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button