Україна

Озвучено деталі нової концепції весняного призову

На відміну від попередніх кампаній, коли призовників спочатку направляли до навчальних центрів, у цьому році концепція дещо змінилася, передає 1NEWS з посиланням на АрміяInform.

Про це повідомив підполковник Роман Потерлевич.

«Цього року призовники проходитимуть базову підготовку одразу у військових частинах. Там складають присягу, вивчатимуть особливості служби, спілкуватимуться з командиром й визначатимуться із фахом. А тільки після цього направлятимуть до навчальних центрів для навчання конкретній військовій спеціальності. Звісно, для командирів частин таке нововведення – на руку, адже спілкуючись із людиною, простіше визначити, хто на що здатен і кому який фах найкраще підійде», – наголосив він.

Офіцер зауважує, наразі точної кількості весняного призову 2021 немає, через це всі орієнтуються на торішні цифри. Варто зазначити, що Потерлевич представляє Вінницький територіальний центр.

«Якщо під час минулого року до прикордонних частин ми призвали близько 30-40 осіб, то нині плануємо понад сотню. Цифри ще досить приблизні, та підготовка триває активними темпами вже кілька тижнів. Це і уточнення списків, вивчення справ, розпочали роботу медичні комісії», – підкреслив військовий.

Квітень є пріоритетним місяцем, коли призовники будуть направлені до військових частин.

 

 

 

 

Back to top button