Україна

Отримав вирок терорист, який готував диверсію на енергооб’єкті Київщини


Отримав вирок терорист, який готував диверсію на енергооб єкті Київщини

Засуджений був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих “ЛНР/ДНР”, а в 2023 році входив до ПВК Вагнер і брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу Бахмута.

До 15 років за ґратами з конфіскацією усього майна засуджено колишнього “вагнерівця”, який готував диверсію на обʼєкті енергетичної інфраструктури на Київщині. Про це в середу, 22 травня, повідомили в Офісі генерального прокурора України.

Громадянина Білорусі визнано винним у підготовці до диверсії та участі в діяльності терористичної організації. Прокурор у суді довів, що засуджений був завербований кадровим офіцером спецслужб РФ.

“На початку 2024 року він незаконно перетнув кордон України, щоб на виконання завдання свого куратора підготувати диверсію. Чоловік мав встановити GPS-трекери на об’єктах енергетичної інфраструктури, щоб ЗС РФ отримали їхні точні координати для подальших ударів. Це призвело б до знеструмлення Києва та частини Київської області”, – йдеться в повідомленні.

Правоохоронці затримали диверсанта на території Сарненського району Рівненщини.

“При собі він мав необхідне обладнання, а для прикриття використовував фіктивний паспорт громадянина України”, – йдеться в повідомленні.

Повідомляється також, що засуджений був учасником кількох незаконних збройних формувань так званих “ЛНР/ДНР”, а в 2023 році входив до ПВК Вагнер і брав участь у бойових діях проти Сил оборони України поблизу Бахмута.

Раніше повідомлялося, що затримано інформатора росіян, який готував захоплення Вовчанська. Співробітники СБУ завчасно викрили російського інформатора та затримали його. Також було проведено додаткові заходи для убезпечення позицій українських військ.

В Одесі затримали агента ФСБ, який шпигував за позиціями ППО

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button