Україна

Освітні заклади в Україні будуть працювати по-новому

З 6 грудня в Україні посилюють карантин у “жовтих” зонах. Обмежувальні заходи будуть стосуватися зокрема і закладів освіти. Про це повідомили у МОЗ, пише 1news, посилаючись на gazeta.ua.

Так за новими правилами, у “жовтій” зоні дозволяється працювати тим педагогам, які отримали принаймні одне щеплення проти COVID-19. Оскільки працівники сфери освіти мають зробити обов’язкове щеплення проти коронавірусу, то щоб заклад працював, потрібно 100% вакцинованих принаймні однією дозою.

Водночас педагоги з протипоказання до вакцинації, що підтверджено медичним висновком, можуть продовжувати працювати.

У “червоній” зоні заклади освіти можуть працювати лише у разі 100% вакцинації проти COVID-19 всіх співробітників двома дозами. Якщо працівник отримав одну дозу вакцини, то не може бути відстороненим від роботи, але це також і не дозволяє йому проводити навчання в очному форматі. Тих, хто має підтверджені протипоказання, відсторонити не можуть.

“Допоки всі співробітники не пройдуть повністю курс щеплення, заклад освіти не може працювати в очному форматі”, – підкреслили у МОЗ.

Минулої доби, 4 грудня, в Україні виявили 6622 нових випадків коронавірусу. З них дітей – 690, медпрацівників – 68. Одужали понад 9 274 осіб.

Back to top button