Україна

Освіта для дорослих в Україні – уряд підтримав законопроєкт – 1News


Фото з відкритих джерел

Документ розроблений з урахуванням українського досвіду і рекомендацій Євросоюзу

Український уряд підтримав законопроєкт “Про освіту дорослих”, який передбачає можливість отримання іншої спеціальності коштом пільгових кредитів за однієї умови. Про це повідомив міністр освіти і науки України Сергій Шкарлет в Telegram.

“Законопроєкт дозволить отримувати коштом пільгових довгострокових кредитів професійний і відповідний ступінь вищої освіти за іншою спеціальністю особам, які мають страховий стаж не менше семи років”, – йдеться в повідомленні.

При цьому міністр додав, що документ розроблений з урахуванням українського досвіду і рекомендацій Євросоюзу з питань розвитку освіти дорослих протягом життя. Зокрема законопроєкт розробила команда широкого кола зацікавлених сторін.

“Прийняття цього закону – перший крок до формування якісної системи освіти для дорослих”, – наголосив Шкарлет.

1News за темою: У МОН оприлюднили розклад вступних іспитів у магістратуру у 2022 році

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти і науки опублікувало перелік предметів, з яких слід успішно пройти зовнішнє незалежне оцінювання, щоб вступити до університету.

Так, першим предметом для кожної зі спеціальностей є українська мова і література або українська мова.

Для абітурієнтів, які вступатимуть на бакалавра (або магістра медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямувань), другий і третій конкурсні предмети різняться залежно від обраної спеціальності.


Джерело

Back to top button