Україна

Остін назвав фактор успіху України у війні


Остін назвав фактор успіху України у війні

Голова Пентагону зазначив, що нема зброї, що була б “чарівною паличкою”, все залежить від синхронізації всього озброєння.

Успіх України у війні проти Росії залежить від того, як Київ застосує та синхронізує передане західними країнами озброєння. Про це під час брифінгу повідомив міністр оборони Сполучених Штатів Америки Ллойд Остін.

“У такому конфлікті, як цей, немає зброї, яка могла б стати чарівною паличкою. Все залежить від наданих військових можливостей та їхньої інтеграції (з уже наявними озброєннями, – ред), чи мовиться про F-16, HIMARS чи щось інше: все залежить від того, як ви використовуєте ці можливості та синхронізуєте їх для досягнення потрібного ефекту на полі бою”, – зазначив голова Пентагону.

США чекають, що Україна продовжить витісняти росіян зі своєї території і в зимовий період, як це анонсував президент Володимир Зеленський.

Остін зазначив, що українські захисники готові до зими, а США продовжують допомогу в їхній підготовці. Зокрема, в пакеті допомоги міститься зимове спорядження.

Україна вже завдала окупантам серйозних збитків, і Росії знадобиться значний час, щоб оговтатися, зазначив він. ЗСУ вже вдалося відвоювати 50% окупованої території та відігнати Чорноморський флот від своїх берегів.

“Це жорстка, виснажлива боротьба, і такою вона буде і в майбутньому”, – резюмував Остін.

Як ми вже писали раніше, міноборони США оголосило на своєму сайті про надання додаткової допомоги Україні у сфері безпеки та оборони. Чергова військова допомога стала вже 51-м “траншем” обладнання для України, починаючи із серпня 2021 року. 

Зеленський розповів про зустріч з Остіном і Каволі

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button