Україна

Особливий статус Донбасу – Зеленський пообіцяв, що ТКГ почне обговорення – 1News

Канцлер Німеччини Олаф Шольц
Фото з відкритих джерел

Також у ТКГ мають обговорюватися всі передбачені зміни Конституції та підготовки виборів в ОРДЛО

Президент України Володимир Зеленський пообіцяв, що Тристороння контактна група почне обговорення законопроєктів про місцеві вибори та особливий статус Донбасу. Про це повідомив канцлер Німеччини Олаф Шольц під час пресконференції з президентом Росії Владіміром Путіним.

“Ми єдині в думці, що нормандський формат є і надалі найважливішим форматом з вирішення цього конфлікту. Тут необхідні зрушення і прогрес. Зеленський пообіцяв, що в рамках ТКГ дуже скоро будуть обговорюватися всі передбачені законопроєкти щодо статусу Донбасу, щодо зміни Конституції та підготовки виборів. Це хороше зрушення”, – наголосив німецьким політик.

При цьому, Шольц зазначив, що можливе визнання Росією так званих “ЛДНР” порушить Мінські угоди та стане політичною катастрофою.

1News за темою: Особливого статусу на умовах Росії Донбас не отримає, – Кулеба

Нагадаємо, раніше державний секретар США Ентоні Блінкен вважає, що Україна може бути готова до надання особливого статусу Донбасу. Але якщо буде узгоджена необхідна послідовність реалізації Мінських угод. За його словами, загальна картина щодо домовленостей зводиться до того, що всі сторони мають просуватися по більшості своїх зобов’язань, чого не видно з боку Росії.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button