Україна

Особливого статусу Донбас не отримає на умовах Росії – Кулеба – новини

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба


Фото з відкритих джерел

Глава МЗС наголосив, що Україна проводить дуже глибоку реформу децентралізації та готова працювати над реалізацією Мінських угод

Особливого статусу в розумінні Росії Донбас не отримає. Жоден регіон не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Про це заявив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба в інтерв’ю Rzeczpospolita.

“Жоден регіон України не матиме права вето на загальнодержавні рішення. Це висічено в камені! Тож жодного особливого статусу у поданні Росії, жодного права вето не буде”, – заявив Кулеба, відповідаючи на питання, чи Україна готова надати особливий статус Донецькій та Луганській областям, щоб вони фактично отримали право вето на стратегічні рішення української влади.

Глава МЗС наголосив, що Україна проводить дуже глибоку реформу децентралізації та готова працювати над реалізацією Мінських угод. Але, за його словами, Мінські угоди розпочинаються з питань безпеки.

“Політична частина там стоїть лише на другому місці. Тому всі мають насамперед зосередитися на безпеці”, – підсумував Кулеба.

Новини за темою: Україна зобов’язана виконувати Мінські угоди, бо несе відповідальність за усі папери, – Зеленський

Нагадаємо, Верховна Рада продовжила чинність закону про особливий порядок місцевого самоврядування в окремих районах Донецької та Луганської областей ще на рік – до 31 грудня 2022 року. “За” відповідний законопроєкт № 6342 проголосували 317 народних депутатів. Про це йдеться на сайті парламенту.


[ad_2]
Source link

Back to top button