Світ

У прихильників молдовського олігарха-втікача конфіскували понад $1 млн

У прихильників молдовського олігарха-втікача конфіскували понад $1 млн

Фото: facebook.com/partidulshor

Прихильники молдовського олігарха-втікача Шора хотіли ввезти з Росії в Молдову понад $1 млн

Молдовські правоохоронці вилучили понад 20,4 мільйона леїв, які призначалися для фінансування політичних партій у Молдові в інтересах “організованої злочинної групи Шор”.

У Молдові правоохоронці провели 150 обшуків, отримавши інформацію про намір прихильників групи олігарха-втікача Ілана Шора ввезти контрабандою готівку. Под час обшуків було конфісковано понад 20 мільйонів леїв (1,12 мільйона доларів). Про це під пресконференції у ввівторок, 23 квітня, повідомили голова Генінспекторату поліції Молдови Віорел Чернеуцану і представник прокуратури Віктор Фуртуне, пише NewsMaker.

Повідомляється, що вилучено 62 тисячі російських рублів, понад три тисячі євро та понад 1,11 мільйона доларів, а також 128 мобільних телефонів.

Журналістам повідомили, що люди, які намагалися ввезти з Росії в Молдову гроші для групи Шора, мали отримати за “послугу” від 300 до 500 євро, причому кожен мав при собі не більше 10 тисяч доларів – це максимальна сума, яку можна ввозити без декларування.

Загалом молдовські правоохоронці вилучили понад 20,4 мільйона леїв, які призначалися для фінансування політичних партій у Молдові в інтересах “організованої злочинної групи Шор”.

Повідомляється також, що розслідування триває, поки що нікого з підозрюваних не затримали.

Раніше повідомлялося, що проросійські партії Молдови зібралися в Москві, щоб обʼєднатися в політичний блок “Побєда”. Таким чином вони прагнуть завадити вступу до ЄС та усунути чинне керівництво країни від влади.

Повідомлялося, що Євросоюз розпочав процедуру скринінгу молдовського законодавства, що є обов’язковим під час входження країни-кандидата до ЄС.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

eight + twelve =

Back to top button