Україна

Опитування: більше половини українців вважають, що у 2021-му році ніхто з політиків не зробив для України нічого корисного

Майже 60% українців вважають, що ніхто з українських політиків не зробив нічого важливого для України в 2021 році. Про це пише 1news з посиланням на УНН.

Так, 59% українців вважає, що ніхто з українських політиків не зробив нічого важливого для України за цей рік. Серед них 38% не обрали жодного політика, відповівши “ніхто” на питання, хто зробив для країни найбільше за 2021 рік. І ще 21% респондентів вказали, що їм важко дати відповідь.

Проте перше місце громадяни все ж таки віддали Володимиру Зеленському. Він найбільше запам’ятався 32% українців за 2021 рік. Серед них велику частку складає молодь до 24 років – 49%. А найменше він запам’ятався респондентам 55 і більше років – 23%.

На другому місці серед політиків, які найбільше запам’яталися українцям цього року Дмитро Разумков – 12%. Третє місце належить Петру Порошенко – 7%. І з невеликим відривом четверте місце посідає Юрій Бойко, він найбільше запам’ятався 6% українцям.

А ось на питання “хто найбільше зробив для країни?” 59% з респондентів не обрали нікого з політичних діячів. За чинного президента Володимира Зеленський – 24%, що в цілому збігається з його рейтингом. Згідно з віковим розподілом таку думку підтримують 44% молоді та 17% старшого покоління.

Тоді як 3% респондентів вважають, що Дмитро Разумков зробив найбільше для країни. 4% – Петро Порошенко, і ще 3% респондентів обрали Юрія Бойко. А в те, що прем‘єр-міністр Денис Шмигаль зробив щось хороше вірить 0,8% населення.

Крім цього, ніхто з опозиціонерів не вийшов за межі 4% у питаннні чогось хорошого зробленого для громадян у 2021 році.

Дані отримано за результатами соціологічного дослідження 2Підсумки-2021 та прогнози-2022″, яке провів Український інститут майбутнього (UIF) спільно з соціологічною компанією New Image Marketing Group серед 2400 респондентів за методикою face-to-face у період з 28 листопада по 10 грудня 2021 року.

Якби вибори до Верховної Ради проходили у першій половині грудня, то найбільшу підтримку здобула б партія “Європейська солідарність”, далі йде “Слуга народу”

Back to top button