Україна

Оприлюднено знижені тарифи на доставку газу в регіонах

В Україні з 1 лютого почали діяти нові тарифи на газ і його доставку, повідомляє 1NEWS з посиланням на today.ua.

Уряд встановив єдину фіксовану вартість газу на рівні 6,99 грн за кубометр, а вартість доставки по регіонам країни буде відрізнятися. Максимальний тариф складатиме 1,79 гривень за кубометр.

Питанням тарифів займається Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП). Через високий фінансовий тиск на населення через підвищення вартості комунальних послуг в опалювальний період, було вирішено до кінця березня знизити тарифи на газ.

Тарифи на доставку були переглянуті для 13 облгазів, серед яких: ПРАТ «Гадячгаз», АТ «Закарпатгаз», АТ «Івано-Франківськгаз», АТ «Лубнигаз», ПрАТ «Мелітопольгаз», АТ «Миколаївгаз», АТ «Полтавагаз», ПрАТ «Тернопільгаз», АТ «Тисменицягаз», ПрАТ «Уманьгаз», АТ «Харківгаз», АТ «Чернівцігаз», ТОВ «Газовик».

Для цих компаній тариф встановлений на рівні від 1,66 гривень до 1,79 грн за 1 куб. м. Найдешевше платять клієнти ПРАТ «Гадячгаз»(1,66 грн за кубометр), а найдорожча доставка газу у ТОВ «Газовик» (1,79 за кубометр).

Що стосується цін на газ, то найдоступнішим для споживачів став Megawatt, у якого ціна на газ нижче, ніж у “Нафтогазу” – 6,86 гривні за кубометр проти 6,79 гривні за кубометр. Ціни, нижче граничного тарифу на газ (6,99 грн/кубометр), пропонують також: “Агросинтез Трейдинг” (6,88), Енергетичні ресурси України (6,90), “Газ АП” (6,94), Волиньелектро Збут (6,97) і ETG. UA (6,98).

 

 

 

 

Back to top button