Україна

Оприлюднено графік роботи банків на травневі свята

Згідно із законодавством, святковими та офіційними вихідними днями будуть 1 – 4 та 8-10 травня. Банки України самостійно визначають свій порядок роботи у вихідні, святкові та неробочі дні, повідомляє 1NEWS з посиланням на пресслужбу НБУ.

Як зазначається в повідомленні, незалежно від святкових та неробочих днів, система електронних платежів Національного банку (СЕП) працює у режимі 23/7, і банки мають можливість здійснювати міжбанківські платежі майже цілодобово та 7 днів на тиждень.

“Скористатися цією можливістю чи ні – кожен банк визначає самостійно на свій розсуд, враховуючи власні потреби та потреби своїх клієнтів, а також керуючись нормами законодавства України. Тому варто завчасно уточнити у свого банку графік роботи на травневі свята”, – йдеться в повідомленні.

Банки, які здійснюватимуть міжбанківські платежі:

  • 1 – 4 травня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 5 травня 2021 року.
  • 8 – 10 травня – відображатимуть їх календарною датою першого наступного робочого (операційного) дня, тобто 11 травня 2021 року.

 

 

 

 

Back to top button