Україна

Опалювальний сезон у Маріуполі неможливий – міськрада


Опалювальний сезон у Маріуполі неможливий - міськрада

У місті майже всі котельні мають пошкодження. Деякі знищені повністю. Ремонт лише однієї котельні займає близько року.

 
Окупанти не зможуть розпочати опалювальний сезон у Маріуполі. Людям доведеться або замерзати, або їхати. Про це повідомляє прес-служба Маріупольської міської ради.
 
“У місті майже всі котельні мають пошкодження. Деякі знищені повністю. Ремонт тільки однієї котельні займає близько року. Зруйновано також 50-70% газових магістралей. Для запуску “тепла” необхідна вода та велика кількість електроенергії. З цим у окупантів теж проблеми”, – повідомляють у міськраді.
 
У міськраді впевнені, що непідготовленість комунікацій призведе до постійних підтоплень.
 
“Місто заповнять “теплі калюжі”. Для того, щоб замінити труби великого діаметру, необхідно більше 1 млрд доларів. Не складно уявити, скільки обійдеться відновлення всієї системи”, – наголошується в повідомленні.
 
На мешканців міста з настанням холодів чекає ще одне випробування.
 
“Маріупольці вже починають розуміти, що “покращення” та обіцянка “все буде” – це байки та пропаганда. Якщо тепла не буде, а зрозуміло, що його не буде, маріупольці почнуть замерзати. Це при тому, що люди досі не можуть виїхати з міста через штучні перепони у вигляді таборів, які створили російські окупанти, – йдеться у повідомленні.
 
Міськрада публікує чергову порцію знімків зруйнованого міста.
 

 
Нагадаємо, що в тимчасово окупованому Росією Маріуполі питна вода майже недоступна навіть низької якості. На неї чекають по кілька днів.
 
У Маріуполі неможливо швидко відновити водопостачання, тому в найближчому майбутньому води в місті не буде, і на цьому наживаються місцеві колаборанти.
 
Також повідомлялося, що в Маріуполі та в більшості окупованих РФ територій України вичерпано практично всі запаси продуктів та товарів першої необхідності, а нових поставок із Росії немає.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button