Україна

Опалення в Маріуполі не буде – мер


Опалення в Маріуполі не буде – мер

Окупанти не можуть забезпечити населення міста питною водою, а також налагодити електро- та газопостачання.

 
Окупаційна влада не зможе цього року організувати опалювальний сезон у Маріуполі. Про це на брифінгу 11 серпня заявив мер міста Вадим Бойченко.
 
“Не буде цього року опалювального сезону, тобто, буде дуже холодно. Люди розуміють це. І тому ми бачимо зростання кількості тих, хто виїжджає у бік нашої держави”, – зазначив він.
 
Також мер Маріуполя наголосив, що окупантам не вдасться забезпечити населення питною водою.
 
“Не було і не буде (у період окупації, – ред.) якісної питної води. Де Маріуполь брав воду до війни? Джерело водопостачання міста – це Сіверський Донець. Вони (російські окупанти, – ред.) зруйнували цю мережу, і відновити її неможливо. На це знадобляться мільярди гривень і режим тиші, а його не буде. Де вони намагаються взяти сьогодні воду – це резервне сховище Старого Криму: там неякісна, технічна вода, і її обсяг, на жаль, лише на дев’ять місяців”, – уточнив Бойченко.
 
Крім того, зараз у місті зовсім не працює система водовідведення. За словами мера, на її відновлення потрібно від півтора до двох років.
 
“Вони (окупанти, – ред) намагаються дати електропостачання у місті, але у них немає розуму: замість 220 Вт дають 380 Вт, тому спалюють квартири і те майно, яке вціліло… До цього додається непрацююча система газопостачання”, – додав він.
 
Раніше повідомлялося, що в окупованому росіянами Маріуполі рівень смертності зріс уп’ятеро.
 
В окупованому Сєвєродонецьку неможливо зимувати – мер
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button