Україна

ОП: розмитнити авто можна буде через додаток “Дія”

В Офісі президента повідомили, що з’явиться можливість розмитнити автомобіль через портал державних послуг “Дія”. Про це пише 1NEWS, посилаючись на Українську правду.

“Розмитнити транспортний засіб буде можливо через портал державних послуг “Дія”. Прогнозується, що протягом наступних п’яти років після запровадження нової моделі вартість розмитнення легкових автомобілів буде зменшено на 30%”.

Національна рада реформ розглянула питання впровадження нової моделі розмитнення автомобілів.

Відзначили, що через українську митницю щороку проходить близько 500 тисяч автомобілів.

Унаслідок маніпулювання з вартістю транспортних засобів у кишенях хабарників осідає приблизно 150 млн доларів, а втрати бюджету сягають 300-400 млн доларів.

Тому й було запропоновано передбачити автоматизовану прозору формулу, яка допоможе розраховувати вартість автомобіля за уніфікованими критеріями.

Передісторія:

  • Верховна Рада підтримала за основу законопроєкт 4643-д, яким пропонується механізм доступного розмитнення ввезених авто протягом 180 днів.
  • Президент Зеленський заявив, що підтримує схвалення Радою у 1 читанні законопроєкту про пільгове митне оформлення авто з європейською реєстрацією.
  • Раніше повідомлялось, що власники “євроблях” не можуть вивезти авто, адже його одразу конфісковують, а розмитнення автомобіля по діючих ставках не звільняє від штрафу 170 тисяч.
Back to top button