Україна

ОП просить коридор із Маріуполя для поранених бійців

ОП просить коридор із Маріуполя для поранених бійців

Київ просить спецкоридор для вивезення поранених

Київ просить спецкоридор для вивезення поранених українських військових із Маріуполя. При цьому на сьогодні сторони не домовилися про жоден коридор для евакуації.

Україна вимагає відкрити гуманітарний коридор для евакуації з Маріуполя цивільних осіб, особливо жінок та дітей. А також відкриття спеціального коридору для евакуації із Маріуполя поранених військових. Про це повідомила віце-прем’єр – міністр реінтеграції Ірина Верещук.

“…через відповідні міжнародні структури ми вимагаємо від окупантів відкриття спеціального коридору для евакуації з Маріуполя поранених військових”, – сказала Верещук.

При цьому українській владі не вдалося домовитися з російськими військовими про припинення вогню для евакуації на 17 квітня.

“На сьогоднішній ранок, 17 квітня, нам не вдалося домовитися з окупантами про припинення вогню на маршрутах евакуації. Тому, на жаль, сьогодні ми не відкриваємо гуманітарні коридори. Ми докладаємо всіх зусиль, щоб гуманітарні коридори знову заробили якнайшвидше”, – додала вона.

Раніше Генштаб ЗСУ повідомляв, що загарбники готуються до проведення десантної морської операції у Маріуполі. Пізніше Росія висунула умову захисникам Маріуполя.


 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button