Україна

ОП про можливі відступи на фронті: Тактичні маневри

ОП про можливі відступи на фронті: Тактичні маневри

Фото: Пресс-центр штаба ООС / Facebook

ЗСУ ведуть важкі бої на більшості напрямків

Потрібно зробити так, щоб кожне село давалося росіянам великою кров’ю, наголосив Михайло Подоляк.

Громадянам України не варто лякатися через новини про тимчасовий відступ ЗСУ з деяких територій. Це пов’язано із тактичними маневрами військ, сказав радник голови Офісу президента Михайло Подоляк у вівторок, 7 червня.

“Щось забираємо, щось віддаємо. Росіян більше, у них більше техніки. Безумовно, війна йде дуже інтенсивно. Але треба зробити так, щоб кожне село, яке ми віддаємо тимчасово, а потім забираємо назад, давалося росіянам великою кров’ю, щоб вони втрачали дуже багато. Ми повинні їх виснажити, щоб у них закінчилися резерви та ресурси”, – заявив Подоляк.

Він запевнив, що всі захоплені території повернуться під контроль України, але для цього потрібні ресурси та час.

“Потрібно трошки почекати. Працюють професіонали. Чекаємо на зброю, чекаємо на санкції, які мають добити РФ. Після цього все обов’язково повернемо. Ми ж уже не можемо закінчити так, як у 2015 році. Закінчимо інакше. Закінчимо по-українськи”, – резюмував Подоляк.

Напередодні секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що тимчасова втрата територій під час можливого відступу ЗСУ не є трагедією. Він визнав, що українська армія може вдатися до відступу із Сєвєродонецька та інших міст на Донбасі, поки війська перегруповуються.

Також Данілов назвав умову для успішного контрнаступу українських військ.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/UA_1NEWS



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button