Україна

ОП анонсував швидку появу документа щодо гарантій для України


ОП анонсував швидку появу документа щодо гарантій для України

Додаються країни, які потенційно зацікавлені у тому, щоб бути гарантами безпеки для Української держави, зазначив Єрмак.

 
Перший документ із рекомендаціями щодо гарантій безпеки для України буде готовий найближчим часом. Про це заявив голова Офісу президента Андрій Єрмак у вівторок, 16 серпня.
 
Так, на спільному брифінгу із представниками групи світових лідерів The Elders – колишнім генсеком ООН Пан Гі Муном та екс-президентом Колумбії Хуаном Мануелем Сантосом Кальдероном – представник Києва повідомив, що група з питань міжнародних гарантій безпеки для України активно працює над підготовкою згаданого документа.
 
“Додаються країни, які потенційно зацікавлені у тому, щоб бути гарантами безпеки для України”, – сказав Єрмак.
 
У свою чергу Гі Мун заявив, що Росія має припинити невмотивовану агресію проти України і винуватці війни повинні бути притягнуті до відповідальності.
 
Водночас Кальдерон наголосив, що скоєння у сучасному світі подібних злочинів свідчить про проблеми зі структурою багатосторонніх міжнародних відносин.
 
Раніше Єрмак повідомив, що українська влада веде переговори щодо гарантій безпеки насамперед із такими країнами, як США, Великобританія, Франція, Німеччина, Італія, Польща, Туреччина та Австралія.
 
Прибрати ООН: Миру на планеті немає
 
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button