Україна

ООН знайшла нові докази військової злочинів в Україні


ООН знайшла нові докази військової злочинів в Україні

ООН задокументувала напади, які стосуються цивільних об’єктів: житлових будинків, залізничної станції, магазинів, складу для цивільного використання.

Слідча комісія Організації Об’єднаних Націй знайшла додаткові докази російської військової агресії та військових злочинів в Україні, включаючи зґвалтування та депортацію дітей до Росії. Про це повідомляє ООН.

“Комісія знайшла нові докази того, що російська влада вчинила порушення міжнародних прав людини і міжнародного гуманітарного права, а також відповідні злочини на територіях, які опинилися під її контролем в Україні”, – написано у звіті.

Йдеться про напади в містах Умань і Херсон. ООН задокументувала ті напади, які стосуються цивільних об’єктів: житлових будинків, залізничної станції, магазинів, складу для цивільного використання.

Також було задокументовано випадки зґвалтувань “із застосуванням сили або психологічного примусу”.

“Більшість інцидентів сталися після того, як злочинці увірвалися в будинки жертв. Жертви повідомляли про зґвалтування під дулом пістолета і погрози вбивством або заподіянням іншої серйозної шкоди жертвам або їхнім родичам”, – зазначили в ООН.

Також знайдено докази переміщення 31 дитини з України до Росії в травні минулого року. Комісія “дійшла висновку, що це була незаконна депортація і воєнний злочин”.

Раніше повідомлялося, що ООН досі не знайшла доказів геноциду в Україні.

Нагадаємо, Європол приєднався до розслідування злочинів Росії.

 

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button