Україна

ООН та Червоний Хрест підключать до обміну полоненими – Зеленський


Кілька країн, що мають вплив на РФ, та міжнародні організації будуть залучені до переговорів щодо обміну військовополоненими.

 
Україна включає Організацію Об’єднаних Націй, Міжнародний Комітет Червоного Хреста та кілька держав, які мають якийсь вплив на Росію, до процесу обміну військовополоненими. Про це на брифінгу у вівторок, 21 червня, заявив президент Володимир Зеленський.
 
“Ми маємо робити все на політичному рівні. Ми підключаємо максимально партнерів до цього процесу – і Міжнародний Комітет Червоного Хреста, і ООН, і кілька держав, які мають той чи інший вплив на окупантів”, – сказав Зеленський.
 
Він зазначив, що не має у своєму розпорядженні наразі інформації щодо умов утримання українських полонених і допомоги, яку їм надають.
 
“Дуже хочеться, щоб обмін відбувався. Щоб ті чи інші партнери, які брали на себе зобов’язання допомагати з обміном, справді дотрималися свого слова. Ми в це не тільки віримо. Ми працюємо”, – зазначив президент, додавши, що робота відбувається на майданчику ГУР, яке керує цим процесом.
 
Нагадаємо, наприкінці минулого тижня ГУР повідомила про черговий обмін полоненими. Додому повернулися п’ятеро громадян України.
 
Раніше Володимир Зеленський заявив про звільнення з російського полону українського військового медика Юлії Паєвської, відомої під позивним “Тайра”, яку в середині березня захопили російські військові в Маріуполі.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/korrespondentnet” target=”_blank”>https://t.me/korrespondentnet

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button