Україна

ООН проведе тендер на закупівлю обладнання для українського зерна


ООН проведе тендер на закупівлю обладнання для українського зерна

Реалізація стратегії дозволить розгорнути складські потужності, які забезпечать 25% загальнонаціональної потреби, повідомляють у Продовольчій та сільськогосподарській організації ООН.

 
Продовольча та сільськогосподарська організація ООН (FAO) планує оголосити тендер на закупівлю обладнання для тимчасового зберігання зерна нового українського врожаю. Про це повідомляє Укрінформ.
 
Як сказала представник FAO Вікторія Михальчук, унаслідок російської агресії 14% українських зерносховищ пошкоджено або зруйновано, 10% розміщені на захоплених Росією територіях, а з доступних сховищ 35% наповнені зерновими й олійними культурами торішнього врожаю, які очікують на експорт.
 
“Щоб подолати кризу нестачі ємностей зерносховищ, FAO тісно співпрацює з Міністерством аграрної політики та продовольства України і розробила стратегію зі зберігання зерна… Днями FAO оголосить тендер для закупівлі необхідного обладнання – рукавів для зберігання зерна, завантажувачів-розвантажувачів, а також модульних зерносховищ”, – сказала представниця FAO.
 
Повідомляється, що це обладнання зможуть отримати фермери з 20 областей України, а реалізація стратегії дозволить розгорнути складські потужності, які забезпечать 25% загальнонаціональної потреби.
 
Умови участі у проекті обіцяють повідомити найближчим часом.
 
Нагадаємо, Верховна Рада України проголосувала за скасування ввізного мита для товарів, що використовуються для забезпечення зберігання та навантаження/розвантаження зерна й олійних культур.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button