Україна

Оновлено перелік громад, ВПО з яких отримають грошові виплати

Оновлено перелік громад, ВПО з яких отримають грошові виплати

Фото: t.me/synegubov

Оновлено перелік громад, ВПО з яких отримають грошові виплати

Є три ключові критерії щодо визначення таких територій: тимчасово окуповані території; території, що перебувають в оточенні (блокуванні); території, на яких продовжуються активні бойові дії.

 

Наказом Мінреінтеграції затверджено оновлений перелік, на основі якого ВПО здійснюватимуть грошові виплати. Про це повідомляє прес-служба міністерства.

 

До оновленого переліку територіальних громад, розташованих у районах проведення військових (бойових) дій або тих, що перебувають у тимчасовій окупації, оточенні (блокуванні) внесено вісім областей. Це територіальні громади Дніпропетровської (7 громад), Донецької (66 громад), Запорізької (55 громад), Луганської (37 громад), Миколаївської (24 громад), Харківської (51 громада), Херсонської (49 громад) та Сумської (14 громад) областей.

 

Повідомляється, що ті, хто переїхав з цих громад в інші регіони, отримають грошову допомогу від держави. Перелік формується за погодженням Міноборони на підставі пропозицій відповідних обласних та міських військових адміністрацій.

 

У міністерстві зазначають, що є три ключові критерії щодо визначення таких територій: тимчасово окуповані території; території, що перебувають в оточенні (блокуванні); території, на яких продовжуються активні бойові дії.

 

“Якщо ви зареєстровані в будь-якій із зазначених областей, але ваша громада відсутня в цьому переліку, рекомендуємо звернутися до своєї військової адміністрації (особисто чи через гарячу лінію) та уточнити інформацію”, – йдеться у повідомленні міністерства.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button