Україна

Омбудсмен заявив про освітній геноцид

Омбудсмен заявив про освітній геноцид

Фото: facebook.com/Education.Ombudsman.Sergii.Gorbachov

Чимало навчальних закладів в Україні зруйновано

Це виявляється у забороні спілкуватися українською мовою, навчатися за українськими освітніми програмами, вивчати свою історію та читати українські книги.

 

Освітній геноцид є частиною загального геноциду проти України. Про це заявив освітній омбудсмен Сергій Горбачов.

 

“На всій території України російські бомби, снаряди та ракети руйнують навчальні заклади, змушують дітей, батьків та вчителів залишати рідні будинки, рятуватися від небезпеки, перериваючи освітній процес та завдаючи тяжких втрат в освіті наших дітей”, – зазначив він.

 

За його словами, багато навчальних закладів в Україні знищено та зруйновано.

 

Горбачов зазначив, що на тимчасово окупованих територіях освітній геноцид проявляється у забороні спілкуватися українською мовою, навчатися за українськими освітніми програмами, вивчати свою історію та читати українські книги.

 

“Окупанти змушують працівників та керівників навчальних закладів переходити вчити дітей за російськими стандартами та російською мовою. Іноді вчителі змушені це робити у прямому розумінні під дулом автоматів”, – заявив він.

 

За словами Грачова, у школах на окупованих територіях з’являються нові предмети, зокрема Історія вітчизни, під час яких проводиться російська пропаганда.

 

“На деяких територіях з метою деукраїнізації окупанти навіть продовжили навчальний рік до вересня для вивчення російської мови, російської літератури та історії, щоб “підготувати” учнів до нового навчального року”, – розповів урядовець.

 

 

Як заявив заступник міністра освіти і науки Андрій Вітренко, 1 вересня 2022 року очний навчальний процес розпочнеться лише у тих школах, які мають бомбосховища.

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button