Україна

Омбудсмен: Є ризик втратити ціле українське освітнє покоління


Омбудсмен: Є ризик втратити ціле українське освітнє покоління

Омбудсмен запропонував домовитися з урядами країн ЄС, щоб упродовж навчального дня українські діти мали змогу працювати онлайн на українських освітніх платформах.

 
Освітній омбудсмен України Сергій Горбачов заявляє, що є надвисокий ризик втратити ціле українське освітнє покоління.
 
“Наші діти за кордоном і зараз, після майже півроку війни, мають дуже мало можливостей вивчати українську мову, українську літературу, історію України. Це сумний факт, про який нам пишуть дуже багато людей, які перебувають за кордоном. Для вирішення цієї проблеми потрібні узгоджені дії з міністерствами освіти країн перебування. Але цього не видно. А проблему можна вирішувати”, – написав Горбачов.
 
Омбудсмен запропонував домовитися з урядами країн ЄС, щоб протягом навчального дня в школі країни перебування українські діти мали змогу дві-три години працювати онлайн з українськими викладачами на українських освітніх платформах.
 
“Але цього не робиться, хоча такі пропозиції звучать постійно. Або, можливо, робиться, але суспільству про це невідомо… Ситуація все більше загострюється… Так, може, час Міністерству освіти і науки України згадати, що від нього залежить те, як ми підтримаємо наших дітей за кордоном, і створювати умови, щоб наші діти не втрачали зв’язку з Україною? Тому що ризик втратити ціле українське освітнє покоління дуже високий, на жаль”, – пише омбудсмен.
 
Раніше повідомлялося, що польські школи згодні прийняти до 300 тисяч українських дітей.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button