Україна

Омбудсмен прокоментував відео катувань українського полоненого


Омбудсмен прокоментував відео катувань українського полоненого

Дмитро Лубинець наголосив, що тортури є злочином згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, виконавці та їхні командири повинні нести відповідальність за це.

 
Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубинець заявив, що звернувся до Генпрокуратури щодо відеозапису тортур окупантами полоненого військового ЗСУ. Про це повідомляє Українська правда.
 
“Як уповноважений Верховної Ради України з прав людини, я звернувся до Офісу генеральної України для перевірки факту та фіксації військового злочину, порушення норм Женевської конвенції. Також сьогодні ми готуємо повідомлення до Комітету проти тортур ООН для організації термінового візиту до Російської Федерації та на тимчасово окуповані території України, а також до Європейського комітету із запобігання катуванням, нелюдському або принижувальному ставленню поводженню або покаранню (CPT). Ми знову проводитимемо консультації з Міжнародним комітетом Червоного Хреста для посилення тиску з боку країн світу щодо примусу виконання російською стороною зобов’язань щодо військовополонених і доступу до них представників МКЧХ для оцінки стану здоров’я та умов утримання”, – повідомив Лубинець.
 
Омбудсмен підкреслив, що тортури є злочином згідно з Римським статутом Міжнародного кримінального суду, виконавці та їхні командири повинні нести відповідальність за це.
 
Нагадаємо, у самопроголошеній “ДНР” у п’ятницю, 29 липня, заявили про обстріл Оленівської колонії, в якій утримуються українські військовополонені.
 
Пропагандисти заявляють, що нібито ЗСУ прицільно стріляли по бараках, де утримуються полонені українські військові”, щоб убити полонених, які “почали свідчити”.
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button