Україна

Олександр Потьомкін : Зеленський боїться виконати Мінські угоди, хоча це можливо, якщо є політична воля – 1News

Олександр Потьомкін

Олександр Потьомкін

Громадський діяч

Президент України Володимир Зеленський
Gleb Garanich/Reuters

Про це пише Олександр Потьомкін на своїй сторінці в Facebook.

Є думка, що Захід і РФ вимагають від Зеленського виконання Мінських угод, але він відмовляється. І об’єднана коаліція почала кампанію з примусу до виконання угод. Мовляв, у Женеві були таємні угоди, і зараз вся західна істерія щодо фейкового вторгнення погоджена з РФ.

Але і Зеленський, і Захід з РФ прекрасно розуміють, що виконати Мінські угоди наразі просто неможливо. 8 років пропаганди, в які вклали величезні гроші і ресурси, сформували СИСТЕМУ, і очевидно, що Зеленський на початку своєї каденції намагався її поміняти, але на зміну цієї системи потрібен час, досвід і ВОЛЯ. Значно простіше відповідати сформованій системі, чим створювати нову. Також треба розуміти інертність самої системи і психології.

Суть Мінських угод – це зрівнювання в правах всіх українців, як західно орієнтованих, так і східно орієнтованих. Виходить, що сепаратисти, яких міністр внутрішніх справ збирається розстрілювати, – це прості громадяни з альтернативною точкою зору. І якщо можна було захоплювати облради на заході країни, то і на сході теж можна. Люди побудували кар’єру і склали майно в цій системі цінностей, з чого це їм раптом міняти свої переконання, в які вони вірили 8 років.

Відразу в голову приходить аналогія з нацистською Німеччиною. Уявіть, що союзники приїхали до Гітлера і сказали, що ми тобі гарантуємо життя і недоторканність твого статку, але треба відмовитися від переваги німців. Чи можна уявити, що виходить постанова Третього рейху, яка зрівнює права євреїв з німцями, закриває концтабори, роззброює нацистів і вводить демократію в країні. Нескладно зрозуміти, що СИСТЕМА змела б самого Гітлера і посадила б нового, який би відповідав системі.

Тому і Зеленський противиться реалізовувати “Мінськ”, він прекрасно розуміє, що станеться, якщо реалізовувати Мінськ терміново навіть під тиском.

Чи є вихід, як уникнути капітуляції, війни і повернути наші землі без втрат? Однозначно є! Але треба воля і бажання. А спосіб і ресурси знайдуться.

Олександр Потьомкін

Редакція не несе відповідальності за думку, яку автори висловлюють у блогах на сторінках PNK.TV

*Якщо Ви знайшли помилку в тексті 1News, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.


ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS
Джерело

Back to top button