Україна

Олег Ляшко виграв суд проти НАЗК

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов колишнього народного депутата і скасував рішення органу про результати перевірки його виправленої декларації за 2017 рік

Окружний адміністративний суд міста Києва задовольнив позов колишнього народного депутата Олега Ляшка до Національного агентства з питань запобігання корупції і скасував рішення органу про результати перевірки його виправленої декларації за 2017 рік.

Таке рішення ухвалила суддя ОАСК Любов Маруліна, повідомляє 1NEWS з посиланням на «Слово і діло».

Згідно рішення НАЗК, у декларації Ляшка не вказано житло дочки; неправильна площа житлового будинку в Козині Київської області; недостовірна вартість автомобіля Mercedes-Benz GLE 250 2017 року (Ляшко вказав 1,092 млн грн, а за договором – 50 тисяч грн); незадекларовані акції редакції газета «Політика»; Ляшко вказав 571 тис. грн виграшу в лотерею, хоча в самому «Фаворит спорті» стверджують, що жодних виплат екснардепу не здійснювали, а про його лотерейні квитки відсутні будь-які відомості і неправильно вказав дохід від продажу автомобіля. Таким чином, на думку НАЗК, Ляшко вніс недостовірні відомості, які відрізняються від достовірних на понад 982 тис. грн і тим самим, він міг вчинити кримінальне правопорушення за брехню в декларації. Тож Нацагентство затвердило обґрунтований висновок і скерувало його до НАБУ.

Не погодившись з рішеннями НАЗК про результати перевірки і направлення висновку до НАБУ, Ляшко подав позов проти Нацагентства до Окружного адмінсуду Києва. У позові вказується, що НАЗК нібито провело перевірку з порушенням строків; Ляшка не повідомили про ухвалення рішень і не вказані підстави для проведення перевірки.

Вивчивши позов, суддя Маруліна його задовольнила. Вона вказала, що НАЗК ухвалило свої рішення поза межами визначеного для цього строку, а тому це підстава для скасування рішень Нацагентства. Тому суддя визнала протиправними і скасувала рішення НАЗК про результати перевірки декларації Ляшка та про направлення висновку до НАБУ. Це рішення набуло чинності, його не оскаржували.

Back to top button