Україна

Олег Ляшко відкрив власний деревообробний бізнес

Колишній народний депутат став співвласником деревообробної компанії

Голова «Радикальної партії» та колишній народний депутат Олег Ляшко з березня 2021 року став співвласником деревообробної компанії «Сінегрі».

Це, по суті, перший офіційний бізнес політика, – повідомляє 1NEWS з посиланням на «Слідство.Інфо».

За даними Єдиного державного реєстру, Ляшку належать 60% акцій компанії, решта – іншому «радикалу» Олегові Авер’янову.

«Сінегрі» працює на «малій батьківщині» Ляшка – на Чернігівщині. За інформацією митної служби, яку журналісти видання отримали з власних джерел, компанія успішно експортує свої товари. У 2019-2020 роках «Сінегрі» вивезла за кордон 595 т різної продукції: переважно деревини, а також цвяхів, гвинтів, необробленого волокна. Також фірма виробляє дерев’яні будинки та столярні вироби.

Разом з тим, у 2015 році Верховна Рада запровадила десятирічну заборону на вивезення необробленої деревини з України. Одним з авторів законопроєкту був Ляшко, який всіляко переконував у необхідності його запровадження. Це, на його думку, мало б покращити умови для вітчизняного бізнесу та збільшити кількість інвестицій. На момент ухвалення мораторію Ляшко був нардепом.

«Слідство.Інфо» виявило ще щонайменше дві компанії, що можуть бути пов’язані з новим бізнесом Ляшка – «Брус Майстер» та «Маркет Ліс». Обидві зареєстровані за тією ж адресою, що й «Сінегрі» – у будівлі в селі Новий Білоус поблизу Чернігова. Зазначається, що «Брус Майстер» збанкрутував у 2019 році, та перед цим устиг продати свої автомобілі фірмі «Сінегрі».

І «Брус Майстер», і «Маркет Ліс» свого часу відвідував Ляшко, який тоді ще був нардепом. На зустрічах з колективами політик говорив про те, наскільки важлива заборона вивезення лісу, та як вона допомагає цим компаніям.

Зараз же, володіючи близькою до цих фірм «Сінегрі», Ляшко не вважає, що міг лобіювати їхні інтереси.

«Мораторій на вивезення необробленої деревини – не в моїх власних чи членів «Радикальної партії» приватних інтересах, а в інтересах України, розвитку вітчизняної економіки і зменшення безробіття українців», – сказав у коментарі «Слідству.Інфо» Олег Ляшко.

Back to top button