Україна

Олег Гладковський подав судовий позов проти BIHUS.info

Колишній заступник секретаря РНБО вимагає від журналістів відшкодувати йому моральну шкоду у розмірі 2 мільйони 40 тисяч 336 гривень

Колишній заступник секретаря РНБО Олег Гладковський подав позов про захист честі та гідності до журналістів BIHUS.info і вимагає компенсації за моральну шкоду у 2 млн 40 тисяч гривень.

Про це інформує 1NEWS.

Позовні вимоги старшого Гладковського стосуються двох речень, в яких йдеться про його стосунок до діяльності Гладковського-молодшого, Жукова і Рогози.

Зокрема, він просить спростувати і визнати недостовірними слова, які лунають на початку другої частини сюжету (з 27:16 по 27:37 хв): “Група молодиків вступає у змову з оборонними чиновниками, вони скуповують військові запчастини у російських контрабандистів, а також по складах Української армії, накручують ціни у рази, і за змовою з державним концерном “Укроборонпром” продають на його заводи. До групи входять: зам.секретаря Ради Нацбезпеки та Оборони Олег Гладковський…”.

Також Гладковський вимагає від журналістів відшкодувати йому моральну шкоду у розмірі 2 мільйони 40 тисяч 336 гривень.

На підтвердження цих позовних вимог він подав висновок психолого-лінгвістичного дослідження експертів КНДІСЕ – Ю.Ірхіна, А.Семенця та Е.Литвиненка.

У висновку експерти підрахували, що Гладковському було завдано моральної шкоди на 432 мінімальні заробітні плати.

Позов пред’явили до Вінницького міськсуду Вінницької області. Клопотання представника Дениса Бігуса про передачу справи до Борисполя на Київщину суд відхилив.

Наразі у справі відбулось два підготовчі засідання, а наступне призначене на ранок 3 лютого.

Джерело: Українська правда

Back to top button