Україна

“Зливав” позиції ЗСУ: СБУ затримала контрактника на Миколаївщині


 Зливав позиції ЗСУ: СБУ затримала контрактника на Миколаївщині

Він діяв через сестру, яка перебуває у близьких стосунках із посадовцем окупаційних угруповань.

Контррозвідка Служби безпеки викрила ще одного російського агента під час спецоперації у прифронтових районах Миколаївської області. Ним виявився контрактник однієї із військових частин, дислокованих на території регіону, повідомила прес-служба СБУ.

Встановлено, що у лютому поточного року чоловік за власною ініціативою вийшов на спецслужбу РФ, якій запропонував свою допомогу у війні проти України, а також висловив бажання вступити до лав окупантів.

“Щоб встановити зв’язок з агресором, він звернувся до своєї сестри, яка проживає в Росії і перебуває у близьких стосунках з посадовцем окупаційних угруповань. Ним виявився заступник командира з військово-політичної роботи 83-го окремого ремонтно-відновлювального батальйону ЗС РФ Володимир Снєговський”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що з ворогом жінка познайомилася після тимчасового захоплення одного із селищ Херсонської області, де мешкала на початку повномасштабного вторгнення.

Під час звільнення району вона вирішила втекти разом із загарбниками, а потім оселилася в РФ, де продовжила спілкування зі Снєговським. Встановлено, що саме він передав інформацію про її родича кадровому співробітнику російської спецслужби, який потім вийшов на прямий зв’язок із фігурантом.

За даними слідства, ворожий агент виконував вказівки свого “куратора” щодо збору даних про дислокацію підрозділів ЗСУ у Миколаївській та Вінницькій областях. Розвідінформація була потрібна росіянам для підготовки прицільних ракетних ударів по об’єктах.

Також агент обговорив із представником російської спецслужби умови переходу за лінію фронту та здачу в полон.

Контррозвідники СБУ викрили зловмисника та затримали в одній із адміністративних будівель під час виконання розвідувального завдання. Під час обшуку у нього виявили мобільний телефон із встановленим анонімним месенджером, який зрадник використав для спілкування з росіянами.

Чоловіка взято під варту. Йому повідомили про підозру у державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану.

Нагадаємо, раніше СБУ затримала помічника РФ, який намагався втекти до Придністров’я. А у Дніпропетровській області викрили інформатора спецслужб РФ, який збирав розвіддані.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button