Україна

Окуповані землі на Луганщині передали під контроль Татарстану – ЦНС


Окуповані землі на Луганщині передали під контроль Татарстану - ЦНС

Делегація Татарстану вже відвідала агломерацію Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Рубіжне. Робітникам із Татарстану видають житло, яке залишили власники.

Москва передала агломерацію тимчасово окупованих міст Луганщини – Сєвєродонецька, Лисичанська та Рубіжного – під повний контроль свого суб’єкта, Республіки Татарстан. Про це у суботу, 29 жовтня, повідомив Центр національного спротиву.

Там також повідомили, що делегація з Республіки Татарстан на чолі з її прем’єр-міністром Алєксєєм Єсошиним здійснила незаконний візит на ТОТ Луганської області.

“Особливу увагу вони приділили місту Лисичанськ. А все тому, що Кремль виділив агломерацію Сєвєродонецьк – Лисичанськ – Рубіжне під повний контроль свого суб’єкта – Республіки Татарстан”, – йдеться у повідомленні.

Зазначається, що делегація заявляла про реалізацію показових проєктів, які мають демонструвати “відновлення інфраструктури” у регіоні. Крім того, місцеві окупаційні адміністрації виділяють для робітників із Татарстану житло, яке раніше було визнане загарбниками “безгосподарним”.

Також, за даними ЦНС, протягом жовтня близько двохсот дітей з Луганщини були вивезені до табору Заречье в Татарстані. Разом із заходами, спрямованими на зміну їх національної самоідентифікації, проводились фіджитал-змагання (поєднання віртуальних ігрових середовищ та реальних фізичних ігор). У Центрі нацспротиву не виключають, що “надалі цих дітей агітуватимуть у підрозділи управління дронами на полі бою”.

Раніше Центр національного спротиву повідомляв, що “кадировці” беруть під контроль окупований Донбас.

Окупанти проводять “деукраїнізацію” на Донеччині – ЦНС

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button