Україна

Окупація ЗАЕС несе ризики для експлуатації реактора – розвідка Британії


Окупація ЗАЕС несе ризики для експлуатації реактора - розвідка Британії

У британській розвідці назвали основні фактори ризику окупації російськими загарбниками Запорізької атомної електростанції.

 
Російська окупація Запорізької атомної електростанції має ризики експлуатації одного з реакторів. Про це повідомили у свіжому зведенні розвідки Великої Британії.
 
Розвідники посилаються на супутникові знімки від 21 серпня, на яких видно, що росіяни зберегли посилену військову присутність на Запорізькій АЕС, а бронетранспортери окупантів було розгорнуто за 60 метрів від п’ятого реактора.
 
Ймовірно, противник намагався приховати техніку, поставивши її під повітряними трубами та містками. Британці зазначають, що Росія готова використати будь-яку військову активність України з пропагандистською метою.
 
Поки окупанти перебувають на об’єкті, основними ризиками для експлуатації реактора найімовірніше залишаться порушення систем охолодження реакторів, пошкодження резервного джерела живлення або помилки робітників, які працюють під тиском.
 
Раніше Україна в ООН закликала демілітаризувати Запорізьку АЕС та розмістити на ній постійну місію МАГАТЕ.
 
Також повідомлялося, що окупанти стріляють по ядерних відходах ЗАЕС. Внаслідок мінометних ударів по золовідвалах утворюються хмари радіоактивного пилу, що розносяться вітром по околицях Енергодара.
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news



ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button