Україна

Окупаційна влада роздає маріупольцям “правила життя”

Окупаційна влада роздає маріупольцям правила життя

Фото: t.me/andriyshTime

Окупанти у Маріуполі хочуть встановити тотальний контроль

В окупованому місті тепер неможливо ні перевести в готівку гроші, ні виїхати навіть до Донецька без фільтрації.

 

Російські окупанти почали розповсюджувати у Маріуполі листівки під назвою “Основні питання”, які насправді є своєрідними “правилами життя” в окупації. Про це радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко написав у Telegram у п’ятницю, 29 квітня.

 

За словами чиновника, вони дуже наочно показують усі реалії територіального та майбутнього Маріуполя під час окупації.

 

“З головного. 1. Перевести безготівкові гроші у готівку офіційно неможливо. Від слова “геть”. Тобто, навіть неофіційний обвал, що працює в місті, працює виключно через мобільний банкінг українських банків. При відключенні абонентів на окупованій території маріупольці залишаться без грошей. Ні бананова республіка “ДНР”, ні Росія не здатні забезпечити фінансово маріупольців вже сьогодні і в найближчій перспективі”, – написав Андрющенко.

 

Також він написав про обов’язкову в місті тепер фільтрацію, яку окупанти називають верифікацією. Без неї тепер неможливо виїхати навіть до Донецька.

 

“Тотальний контроль. Справжнє гетто”, – пише заступник міського голови.

 

Крім того, не слід розраховувати на жодні компенсації за житло або його відновлення за будь-який рахунок, крім власного. Переміщення автомобілями навіть до окупованої частини Донецької області приватним транспортом дозволено виключно у складі колони.

 

“Цікава трансформація “більше трьох не збиратися”. Загалом дуже показова в частині контролю області та страху, які маріупольці наводять окупантам”, – пише Андрющенко.

 

А ось виїзд в Україну можливий (принаймні, на словах), але жителів міста лякають, що там їх одразу відправлять на фронт.

 

 

 

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button