Україна

Окупаційна «влада» приховує реальний рівень смертності від коронавіруса в Криму

Дані по коронавірус, які показує зараз окупаційний уряд Криму, абсолютно не відповідають дійсності, особливо, якщо говорити про рівень смертності від COVID-19, передає 1NEWS з посиланням на «Укрінформ». 

Зокрема, не проводяться тести на коронавірус для хворих на пневмонію. Про це розповів кримський активіст Михайло Батрак.

“Зараз дуже велика кількість смертей – від так званої негоспітальної пневмонії., і у людей, у яких нібито не знайшли коронавірус. Але всі медпрацівники прекрасно розуміють, що це був коронавірус і ніщо інше. Так, минулого тижня тільки з кола моїх знайомих померло три людини. І всі вони були медичними працівниками, і всі померли від двосторонньої пневмонії, і ні у кого не було діагностовано коронавірус”, – пояснив активіст.

Він передбачає, що через брак місць у лікарнях, які призначені для лікування коронавірусу, в окупованому Криму не хочуть діагностувати COVID і відправляють людей додому.

Батрак сказав, що на даний момент у Криму не вистачає лікарів, які погодилися б йти працювати в “ковідний” госпіталь другої хвилі, який зараз розгортається.

“Величезна кількість медичних працівників як раз хворіють і вмирають. Ось щодо тих трьох людей, про яких я говорив, вони як раз були медичними працівниками. Один з них – це лікар лікарні ім. Семашка, один – лікар дитячої обласної лікарні і санітарка з Гвардійської районної лікарні. І ось у таких умовах лікарі не дуже хочуть працювати. І персонала, який би погодився працювати з хворими на COVID-19, не вистачає. Тому вони зараз кидають всі сили, щоб знайти таких медпрацівників, які б працювали “, – зазначив кримський активіст.

Щодо поставок вакцини від коронавируса російського виробництва в Крим активіст підтвердив, що її найближчим часом обіцяють привезти і почати тестування на території півострова.

“І в цільову аудиторію для тестування вони вибрали лікарів і вчителів чомусь, я не знаю. Кажуть, що це буде на добровільних засадах, але ми знаємо, як у них все” добровільно “виходить добровільно-примусово”, – підкреслив Батрак.

 

 

 

Back to top button