Україна

Окупанти зустрінуть місію МАГАТЕ масовкою – ГУР


Окупанти зустрінуть місію МАГАТЕ масовкою - ГУР

За даними української розвідки, співробітники ЗАЕС зазнають репресій з боку російських окупантів.

Окупанти готують на Запорізькій АЕС “масовку” до приїзду Місії МАГАТЕ. Про це у середу, 31 серпня, повідомляє у Telegram Головне управління розвідки України (ГУР).
 
Так, за даними ГУР, частина співробітників ЗАЕС, які з різних причин погодилися на співпрацю з окупантами, та спеціально підготовлена ​​”масовка” мають створити у членів Місії враження повної підтримки місцевими жителями дій окупантів.
 
“Зараз із ними працюють російські технологи для відпрацювання сценарію та створення необхідної для Кремля “картинки””, – йдеться у повідомленні.
 
“У цьому зв’язку закликаємо світову спільноту, всі авторитетні міжнародні організації та уряди сприяти ефективній та об’єктивній роботі Місії МАГАТЕ на ЗАЕС.
 
Територія станції має бути негайно демілітаризована. Після чого буде створено 10-кілометрову зону безпеки та захищений транспортний коридор, яким до ЗАЕС доставлятимуться необхідне обладнання та фахівці”, – сказано в повідомленні.
 
За даними розвідки, місія МАГАТЕ відвідає Запорізьку АЕС 1 вересня, щоб оцінити ситуацію на станції та встановити там постійне представництво.
 
Розвідка повідомляє, що зараз погодиться маршрут обходу станції, щоб експерти МАГАТЕ відвідали об’єкти ЗАЕС, які постраждали внаслідок обстрілу російських військових.
 
ГУР зазначає, що наразі окупаційна адміністрація Енергодару та окупанти на ЗАЕС перешкоджають прибуттю представників МАГАТЕ на станцію.
 
Нагадаємо, 31 серпня Місія Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) вирушила з Києва до міста Енергодар на Запорізьку АЕС, щоб ознайомитися із ситуацією та заявити про постійне представництво.

Новини от 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button