Україна

Окупанти завезли у Маріуполь вже понад 30 тисяч мігрантів – ЦНС


Окупанти завезли у Маріуполь вже понад 30 тисяч мігрантів - ЦНС

Мігранти готові працювати на будівельних проєктах, які спонсорує окупаційна адміністрація, за низьку зарплату.


Окупанти продовжують звозити на тимчасово окуповані території Донецької області заробітчан із Центральної Азії та Північного Кавказу. Про це повідомив Центр національного спротиву в п’ятницю, 17 листопада.
 
“В першу чергу це стосується півдня області, зокрема тимчасово окупованого Маріуполя, де проживає вже понад 30 тисяч мігрантів. Зазначені мігранти готові працювати на будівельних проєктах, які спонсорує окупаційна адміністрація, за низьку зарплату”, – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що при цьому рівень безробіття серед місцевих мешканців зростає, і вже досягнув 50% у деяких районах ТОТ Донецької області.

 
У Центрі нацспротиву зауважили, що у такий спосіб окупаційна адміністрація здійснює політику зі зміни демографічного складу тимчасово окупованих територій, де місцевих мешканців змушують виїжджати через безробіття та гуманітарну катастрофу, а замість них завозять мігрантів, лояльних до Росії.

Раніше повідомлялося, що у лікарнях Маріуполя немає жодного дитячого відділення. Жителі в окупації скаржаться, що дітей немає де лікувати, а в разі гострих станів їх треба везти до Донецька.

В Офісі генпрокурора вважають, що кількість загиблих українців в Маріуполі може бути мінімум в 10 разів більшою, ніж відомо наразі.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button