Україна

Окупанти завершили “розслідування” трагедії у драмтеатрі Маріуполя – мерія


Окупанти завершили розслідування трагедії у драмтеатрі Маріуполя - мерія

На думку “слідства”, у театр влучила не російська бомба, а стався “вибух із середини української армії”.

Росіяни прозвітували про закінчення “слідства” щодо трагедії у маріупольському драмтеатрі. У справі чимало нестиковок і все збудовано на цинічній брехні. Про це заявив радник міського голови Петро Андрющенко, опублікувавши відео.

Так, “слідство” стверджує, що у підвалі театру знайшли всього 14 тіл, а трупний запах, який з’явився навколо театру, через протухлу рибу. Її нібито там зберігали, і вона зіпсувалась.

“Як і очікувалося, “дійшли висновку”, що це вибух із середини української армії, а загинули лише 14 людей. Власне, ще раз озвучили власну казку, вигадану спочатку. Можна було б звернути увагу на твердження про загиблих виключно у підвалі, хоча купа свідків говорить про наявність людей у ​​всіх приміщеннях, на прискорене прибирання завалів і записи переговорів про вивезення трупів тракторними лафетами та інші логічні нестиковки, які є невід’ємною складовою брехні, але тут навіть не дно дна. Ця мраzота цинічно стверджує, що трупний запах не через сотню загиблих, а через прихований склад протухлої риби”, – написав Андрющенко.

Він назвав цю заяву окупантів справжнім інформаційним злочином, за який окупаційна влада повинна нести кримінальну відповідальність разом із бомбардувальниками та керівництвом Росії.

Нагадаємо, 16 березня війська РФ скинули надпотужну бомбу на Драматичний театр Маріуполя, незважаючи на те, що біля будівлі були написи Діти.

Згодом стало відомо, що з-під руїн драмтеатру Маріуполя вивели 130 людей.


Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

 

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button