Україна

Окупанти заганяють до війська фермерів – ГУР


Окупанти заганяють до війська фермерів - ГУР

Примусову мобілізацію найбільше посилили в окупованих громадах Херсонської та Запорізької областей.


Російські війська активізували механізми примусової мобілізації в окупованих громадах Херсонської та Запорізької областей. Про це повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України у вівторок, 9 січня.
 
“Наразі чекісти особливу увагу зосередили на фермерах: по господарствах у низці населених пунктів росіяни розіслали письмові вимоги негайно стати на військовий облік усім чоловікам призовного віку”, – йдеться в повідомленні.
 
У розвідці зазначили, що окупанти погрожують місцевому населенню в разі невиконання директиви.
 
“Сільськогосподарські підприємства або окремі фермери каратимуться штрафами в розмірі 400 тисяч рублів (близько 4500 доларів), однак сплата цієї суми аж ніяк не гарантує уникнення участі у війні проти України в лавах армії держави-агресора Росії”, – наголосили в ГУР.
 
За даними розвідки, активізація примусової мобілізації, до якої зараз вдаються росіяни на тимчасово окупованих територіях України, викликана необхідністю покривати втрати особового складу, а також зниженням підтримки війни серед російського населення.

Нагадаємо, за три останні дні на Таврійському напрямку українські військові взяли в полон майже 30 російських окупантів.

Минулої доби ЗСУ ліквідували 820 окупантів. Загальна кількість втрат російської армії з початку вторгнення в Україну складає 365 990 військових.

Новини від 1News в Telegram та WhatsApp. Підписуйтесь на наші канали https://t.me/ua_1news та WhatsApp

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button