Україна

Окупанти за день знищили 600 га посівів у Запорізькій області


Окупанти за день знищили 600 га посівів у Запорізькій області

На полях Гуляйпільської громади вибухнуло кілька касетних снарядів під час ракетного обстрілу.

Унаслідок обстрілів з боку російських агресорів у Запорізькій області у вівторок вигоріло близько 600 гектарів зернових культур. Про це повідомляє Нацполіція у середу, 13 липня.

“Під час вчорашнього ракетного обстрілу кілька касетних снарядів розірвалися на полях Гуляйпільської громади. У результаті вигоріло понад 600 гектарів зернових культур різних сортів, з них – пшениця, ріпак, ячмінь”, – йдеться у повідомленні.
 
Також внаслідок обстрілу селищ Рівнопілля та Полтавка Гуляйпільського району зруйновано два сільськогосподарські об’єкти. На підприємстві з розведення рогатої худоби згоріли складські приміщення та адмінбудівля. Також уламками вбито кілька тварин. Внаслідок обстрілу підприємства з вирощування овочів та рослинних культур пошкоджено господарські будівлі та складські приміщення.
 
Крім того, за словами представників Оріхівської сільської ради, які звернулися в поліцію, минулого тижня в Малій Токмачці окупанти вдарили по полях з пшеницею фосфорними і ракетними боєприпасами. Знищено близько 800 га врожаю.
 
Нагадаємо, армія РФ навмисно спалює поля з пшеницею в Україні. Російські окупанти застосовують спеціальні снаряди для запалювання полів у південних та східних областях України.
 
Війська РФ на Дніпропетровщині спалили 40-тонний склад зерна
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button