Україна

Окупанти викрадають родичів українських військових – ГУР


Окупанти викрадають родичів українських військових – ГУР

Випадки викрадення родичів українських військових на тимчасово окупованих територіях набувають системного характеру.

 
Окупанти викрадають родичів українських військових, зокрема дітей. На жаль, бази даних українських громадян потрапляють до рук окупантів під час захоплення адміністративних будівель або за допомогою колаборантів-зрадників. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.
 
На сьогоднішній день більшість подібних випадків фіксується на тимчасово окупованих територіях Запорізької, Херсонської та Миколаївської областей. Так викрадають дорослих родичів (у тому числі жінок і осіб похилого віку), навіть дітей. Зокрема, недавно стало відомо, що окупанти взяли в заручники кількох дітей чергового українського військовослужбовця.
 
Надалі росіяни можуть зв’язуватися з військовослужбовцями і вимагати прибути на окуповані території в обмін на безпеку рідних.
 
Кожен з цих випадків є свідченням найжахливіших воєнних злочинів, скоєних окупантами нашій землі. Всі вони будуть належним чином розслідувані. Винні в їхньому скоєнні понесуть справедливе покарання, кажуть у ГУР.
 
Нагадаємо, у Запорізькій області російські загарбники за тиждень викрали близько 20 мешканців тимчасово окупованого міста Енергодар. І 11 з них – це співробітники Запорізької АЕС.
 
Новини від 1News у Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button