Україна

Окупанти ввели у Горностаївці цілодобову “комендантську годину” – Генштаб


Окупанти ввели у Горностаївці цілодобову комендантську годину - Генштаб

Російські загарбники планують протягом 10 діб не випускати із будинків мешканців населеного пункту на Херсонщині.

 

Російські окупанти запровадили у Горностаївці Херсонської області цілодобову комендантську годину на період з 25 грудня 2022 року до 03 січня 2023 року. Отож, місцевим жителям заборонено залишати будинки та переміщатися населеним пунктом практично протягом 10 діб. Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у своєму вечірньому зведенні за суботу, 24 грудня, опублікованому у Facebook.
 
У повідомленні Генштабу йдеться про те, що росіяни зосередили зусилля на веденні наступальних дій на Лиманському, Бахмутському та Авдіївському напрямках, а також намагаються покращити тактичне становище на Куп’янському напрямку.
 
Волинський, Поліський та Сіверський напрямки
 
Ситуація без істотних змін.
 
Слобожанський напрямок
 
Ворог обстріляв з мінометів та артилерії райони населених пунктів Гур’їв Козачок, Козача Лопань, Кудіївка, Стрілеча, Тернова, Стариця, Вовчанськ, Нестерне, Землянки, Хатнє та Амбарне Харківської області.
 
Куп’янський напрямок
 
Противник обстріляв райони населених пунктів Новомлинськ, Куп’янськ, Кислівка, Табаївка та Крохмальне Харківської області та Стельмахівка та М’ясожарівка – Луганської.
 
Лиманський напрямок
 
Загарбники завдали вогняної поразки по Макіївці, Червонопопівці та Діброві Луганської області, а також Тернах на Донеччині.
 
Бахмутський напрямок
 
Противник здійснив обстріли з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Спірне, Берестове, Веселе, Яковлівка, Соледар, Парасковіївка, Бахмут, Часів Яр, Опитне, Ступочки, Клещіївка, Біла Гора, Диліївка, Клебан-Бик, Озарянівка, Північне, Нью-Йорк на Донеччині.
 
Авдіївський напрямок
 
Загарбники обстріляли Кам’янку, Авдіївку, Водяне, Невельське, Мар’їнку та Новомихайлівку Донецької області.
 
Новопавлівський напрямок
 
Тут ворог обстріляв Вугледар, Новоукраїнку, Велику Новосілку та Времівку Донецької області.
 
Запорізький напрямок
 
Ворог обстрілював райони населених пунктів Малинівка, Червоне, Чарівне, Білогір’я, Новоданилівка, Малі Щербаки та Степове Запорізької області та Марганець та Нікополь на Дніпропетровщині.
 
Херсонський напрямок
 
Від обстрілів постраждала цивільна інфраструктура Красногригорівки Дніпропетровської області та Бургунки, Антонівки та Херсона. Є загиблі та поранені серед мирних українських громадян.
 
Успіхи ЗСУ
 
Авіація Сил оборони України протягом доби завдала 3 ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки ворога.
 
Українські ракетники та артилеристи вразили два райони зосередження живої сили та зенітний ракетний комплекс С-300 окупантів.
 
Нагадаємо, раніше у Генштабі повідомили, що російські загарбники зуміли наростити перевезення військ у райони ведення бойових дій.
 
 
 
 
Новини від 1News в Telegram. Підписуйтесь на наш канал https://t.me/ua_1news

ПІДПИСАТИСЯ на Telegram-канал 1NEWS

Джерело

Back to top button